Dzień 1
Wyjazd z Polski do Włoch. Zakwaterowanie w okolicach Padwy. Obiadokolacja, nocleg.
Dzień 2
Śniadanie. TOSKANIA – trasa prowadzi przez samo serce winiarskiego regionu – Chianti. Malownicze krajobrazy. Przejazd przez Greve In Chianti. Przejazd do SIENY – miasta będącego wizytówką Toskanii i skarbem sztuki średniowiecza oraz renesansu. Czas wolny. Obiadokolacja, nocleg.
Dzień 3
Śniadanie. ASYŻ– zwiedzanie miasta św. Franciszka: bazylika św. Franciszka, Piazza del Comune, bazylika Matki Boskiej Anielskiej, kaplica Porcjunkuli, kaplica śmierci św. Franciszka. Następnie wizyta w Pienzie słynącej z wyrobu owczego sera Pecorino – zakupy i czas wolny. Przejazd do Montepulciano do miejscowej winnicy na degustację słynnego lokalnego Vino Nobile di Montepulciano. Obiadokolacja, nocleg.
Dzień 4
Śniadanie. SAN QUIRICO D’ORCIA i degustacja oliwy z oliwek z miejscowych gai oliwnych. San Gimignano – wizyta w miasteczku zwanym „Średniowiecznym Manhattanem” oraz w miejscowej tradycyjnej winniccy. Udział w degustacji wina. MONTECATINI TERME – spacer po kurorcie z elegancką zabudową uzdrowiskową i malowniczą starówką lub wyjazd na wzgórze kolejką Funicolare skąd widać wspaniałą panoramę uroczego miasta. Obiadokolacja, nocleg.
Dzień 5
Śniadanie. PIZA – zwiedzanie Campo dei Miracoli z Baptysterium, Katedrą i Krzywą Wieżą. Czas wolny na zakup pamiątek. Wizyta w miasteczku Lukka. Obiadokolacja, nocleg.
Dzień 6
Śniadanie. Toskania – FLORENCJA. Zwiedzanie z przewodnikiem m.in.: katedra Santa Maria del Fiore, pałace: Palazzo Vecchio, palazzo Pitti, czy piazza della Signoria, most Ponte Veccio oraz dla chętnych Muzeum – Galleria Uffizi. Wieczorem wyjazd w drogę powrotną.
Dzień 7 – Powrót do Polski.
ŚWIADCZENIA:
- Transport autokarem
- 5 noclegów ze śniadaniem
- 5 obiadokolacji
- Opieka pilota
- Ubezpieczenie w Signal Iduna TU SA (KL 10.000 EUR, NNW 15.000 PLN, bagaż 800 PLN)
Cena ustalana indywidualnie w zależności od miejsca podstawienia autokaru, ilości uczestników, kursu walut, terminu, standardu noclegów.