Dzień 1

KORCZYNA – warsztaty czekoladowe w M.Pelczar Chocolatier
W programie: historia czekolady, proces produkcji czekolady od ziarna do tabliczki, prezentacja ziarna kakao z różnych zakątków świata, prezentacja maszyn i urządzeń do produkcji czekolady, produkcja czekolady na żywo, prezentacja największej czekoladowej fontanny w Polsce, wylewanie lizaków czekoladowych (każdy robi swojego i zabiera go ze sobą), wylewania i zdobienie tabliczek czekoladowych (każdy robi swoją i zabiera ją ze sobą).
Dodatkowo w czasie wolnym po wycieczce dokonać można zakupu:

  • pysznych czekolad, pralin, lodów i wielu innych smakołyków,
  • pamiątek z fabryki czekolady np. koszulki, kubki, itp.
  • lub skorzystać bezpłatnie z placu zabaw dla dzieci i interaktywnej podłogi, gry piłkarzyki

Dzień 2

REZERWAT PRZĄDKI – skalne ostańce powstałe na skutek wietrzenia i erozji. Malownicze skałki wieńczące szczytową partię wzgórza o wysokości 526 m n.p.m. Skały mają nazwy, między innymi: Prządka-Matka, Prządka-Baba, Herszt, Zbój Madej. W grupie skał zwanych Prządką-Matką znajduje się jedna z najwyższych rezerwatu, która ciągnie się przez około 30 metrów i ma 18 metrów wysokości.

ZAMEK KAMIENIEC w Odrzykoniu. Zwiedzanie ruin zamku Kamieniec oraz interaktywnej sali tortur
Cena ustalana indywidualnie ze względu na miejsce podstawienia autokaru, ilość uczestników.